Datum plaatsing: 28-12-2006 11:20:00

ADO Den Haag krijgt net weer te weinig tegen RKC: 1-1

ADO Den Haag heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in het lekker drukke en sfeervolle Zuiderpark niet de winst te pakken tegen RKC Waalwijk. Lange tijd zag het er naar uit dat ADO helemaal geen punt zou overhouden aan het duel, maar door een slippertje van de doelman van RKC kon Santi Kolk toch nog de volledig terechte gelijkmaker aantekenen.

Op voorhand was al helder dat het een 6 puntenduel zou gaan worden. Maar daar was in het eerste kwartier bij ADO niets van te merken. Sterker: RKC nam brutaal het heft in handen en Ricky van de Bergh schoot de bal uit een vrije trap snoeihard op de lat.

Na een kwartier leek ADO dan toch ook zelf te begrijpen dat het zelf ook een tandje bij moest zetten om punten over te gaan houden aan het duel. Prompt zette de groen gelen de Waalwijkers volledig vast en begonnen er kansen te komen. Een bijzonder woord voor de jonge aanvaller Elia. Hij kreeg in de eerste helft de grootste kans op de 1-0 voorsprong, maar miste jammerlijk. Wie de samenvatting van Talpa bekijkt, ziet echter ook dat hij in de hele wedstrijd drie perfecte voorzetten geeft, die 100% kansen opleveren. En dat die dan misgaan, dat kan toch moeilijk hem worden aangerekend.

In de 45e minuut was er weer een ouderwets Saveedra-momentje. En die leverde gelijk een tegendoelpunt op. Een slechter moment was niet mogelijk.  Zeker als je weet dat ADO nog weinig goede tweede helften gespeeld heeft dit seizoen.

Zo niet deze wedstrijd. ADO kwam scherp uit de kleedkamer en gaf zowat niets meer weg.  Creerde kans op kans, maar de bal wilde er niet in. In de 55e minuut werd Mols vervangen door Mark de Vries, die zomaar drie dotten van kansen kreeg, maar ze allemaal huizenhoog overschoot. Verhoek kwam er ook nog eens bij in de aanval en de ruimte achterin werd groter. RKC profiteerde daar twee keer bijna van. Met name de misser van van der Bergh werd juid bejubeld, het was moeilijker hem te missen dan te raken....

In de 87e minuut was er dan het bevrijdende moment. De zeer zwak spelende Bodde vuurde nog maar eens op de RKC goalie en tot ieders verbazing liet die de bal los, waardoor Kolk simpel kon intikken. 1-1 met nog vijf minuten te spelen. Het publiek ging er nog maar eens achterstaan en ADO had de wedstrijd zomaar nog winnend af kunnen sluiten

Scheidsrechter Braamhaar wenste echter niet aan een haags feestje mee te werken en gaf geen penalty aan ADO, waar dat wel had gekund. Nou had Braamhaar nog geen enkele keer een speler van ADO het voordeel van de twijfel gegeven, dus de wedstrijd eindigde in een teleurstellende 1-1.

Met de wedstrijden tegen PSV  en AZ in het verschiet, niet zo'n best perspectief, maar we zullen het ermee moeten doen.