Datum plaatsing: 23-12-2006 23:20:00

ADO Den Haag pakt 'maar'een punt in Breda: 2-2

ADO Den Haag heeft in de uitwedstrijd bij NAC Breda maar één punt gepakt. Hoewel men al voor de wedstrijd nog moest beginnen tevreden zou zijn met een punt in een uitwedstrijd tegen NAC, was er toch wat teleurstelling na de wedstrijd met het behaalde punt. Het team van Lex Schoenmaker speelde namelijk een uitstekende wedstrijd en had gezien de spelverhoudingen met 3 punten terug naar Den Haag moeten gaan.

Al 43 seconden na het begin van de wedstrijd kon Den Haag al de eerste corner nemen, maar die werd helaas net niet goed benut. Door een misverstand in de verdediging van NAC wist Elia in de 17e minuut op aangeven van Mols de 0-1 op het scorebord te zetten. Er leek zelfs een 0-2 in de lucht te zitten, toen een vrije trap van Tinino buitenkant paal raakte. Slot van NAC had meer geluk, hij  maakte uit een rebound de gelijkmaker. Hierna liep de wedstrijd gelijk op en Mols kon nog voor de rust begon de bal inkoppen en de stand op 1-2  zetten.

Na de rust leek NAC wat meer grip te krijgen op de wedstrijd. Den Haag liet zich echter niet zo maar wegzetten en doelman Zwinkels behoedde de ploeg  meerdere keren  voor  een gelijkmaker. Toch wist Leonardo de stand aan het eind van de wedstrijd weer om te buigen tot gelijkstand.

De helft van de vier  wedstrijden tegen de Brabantse teams voor het eind van het jaar zit er met 4 punten op. Het zou mooi zijn als de komende twee wedstrijden (RKC thuis en PSV uit) ook weer 4 punten zouden opleveren!