Datum plaatsing: 26-11-2006 17:40:00

Klein wonder tegen FC Groningen: 2-5

ADO Den Haag heeft vriend en vijand verrast door FC Groningen de eerste thuisnederlaag in het nieuwe stadion ooit toe te brengen. De overwinning had niet op een beter moment kunnen komen. Na alle commotie van de afgelopen week, maakte de spelersgroep een duidelijk statement: ADO Den Haag hoort in de Eredivisie!

ADO Den Haag startte weer met Zwinkels in de goal en Knopper op het middenveld. Ook Saavedra, Kolk en Delorge stonden in de basis. En ADO Den Haag startte fel. Al jaren wordt ADOin het Hoge Noorden afgetroefd op inzet en agressie, maar daar was deze middag geen sprake van.  Nadat Delorge na een minuut of 3 al de lat raakte, wist Bunjevcevic uit de corner die daarop volgde wel te scoren: 0-1.  Het was het begin van een enerverende wedstrijd.

FC Groningen liet zich niet uit het veld slaan en knokte zich terug. Lovre scoorde al snel de gelijkmaker en daarop volgden weer treffers van Knopper in de 26e minuut en Nevland in de 28e minuut: 2-2. Vooral de treffer van Knopper was omstreden. Terwijl Lovre op de grond lag, speelde ADO het spel door en trof dus ook doel.  Het leverde een beladen duel op. FC Groningen en het publiek rook bloed en ging voor de voorsprong.

In de tweede helft kwam ADO al snel weer op voorsprong door een mooie actie van Mols, die de bal knap afgaf aan Delorge en de 2-3 aantekende.   Daarna was het billenknijpen. FC Groningen omsingelde ADO en met een schot op de lat, was het heel dicht bij de gelijkmaker. Maar ADO overleefde de storm en wist daarna uit counters comfortabel uit te lopen naar 2-5. In die periode kreeg ADO zoveel kansen, dat het ook nog gekker had kunnen aflopen.

In ieder geval: de spaarzame supporters die met de buscombi meewaren, kregen gelijk en waar voor hun geld. ADO's eerst uitoverwinning van 2006-2007, 5 doelpunten voor  onze club en drie punten in de tas. En nu weer omhoogkijken, lijkt het devies.

Het is te vroeg om te zeggen dat het lek boven is en dat Lex de ploeg op de rails heeft gekregen, maar ADO heeft vanavond een heel belangrijke stap gezet in hun gevecht tegen degradatie. Met het zelfvertrouwen wat dit de ploeg moet geven en de 12e man in het Zuiderpark, moet NEC er aankomende zaterdag maar aan geloven!