Datum plaatsing: 12-11-2006 15:35:00

ADO Den Haag ook tegen Sparta onderuit: 2-1

ADO Den Haag lijkt de weg naar de Eerste Divisie ingeslagen te zijn. In de wedstrijd tegen Sparta wist ADO op wat momenten in de eerste helft na geen seconde te overtuigen. Vlak voor tijd kwam ADO nog wel wat gelukkig op gelijke hoogte, maar het kreeg in blessuretijd toch nog de genadeklap: uit een makkelijk weggegeven corner van de zeer zwakke Bakkati, kopte Schenkel Sparta naar de overwinning. En als er één ploeg voor de overwinning ging, dan was het Sparta, dus misschien was de overwinning wel terecht.

ADO startte verrassend met Delorge in de basis. De Belg heeft vooralsnog weinig indruk gemaakt en deed dat ook deze wedstrijd niet. Wel startte de ploeg met voldoende elan. ADO werd een aantal keer gevaarlijk via voorzetten vanaf de zijlijn. Kum had een enorme kans om in te koppen en zo was het allemaal zo slecht nog niet in het begin. Na een minuut of 20 herpakte Sparta zich. Kum had zich geblesseerd en Saavedra nam zijn plek in. Sparta kreeg wat kansjes en scoorde niet verrassend uit een dood spelmoment. Uit een corner kon Rose inkoppen in de 40e minuut.

Daarna was het eigenlijk gelopen. Den Haag kwam mat uit de startblokken in de tweede helft. Sparta ging op de verdediging leunen en ADO wist onvoldoende snel te combineren. Sparta was uiteindelijk nog de gevaarlijkste ploeg en keeper Robert Zwinkels behoedde de ploeg voor een grotere achterstand. In de 80e minuut kwam Den Haag dan toch gelijk. Slecht verdedigend werk van de Spartanen werd door Delorge afgestraft: 1-1.

En dat bleef zo tot de laatste seconden van de wedstrijd: voor de zoveelste keer was een dood spelmoment beslissend en kopte Schenkels in zijn 100e wedstrijd voor Sparta de winnende treffer achter het net.

Het is makkelijk om te wijzen naar een trainer bij tegenvallende resultaten. Hoe we het echter wenden of keren: Frans Adelaar krijgt het team niet aan het voetballen. Wekelijks horen we hoe goed de sfeer is, dat er geen druk is en dat we de doelstelling (handhaving) gaan halen. Maar ondertussen is de 9e nederlaag van de 12 gespeelde wedstrijden alweer een feit en bezet ADO de laatste plaats.  Vriend en vijand is het er over eens dat de kwaliteit van de selectie voldoende is om veilig te spelen. De posities op het middenveld en in de spits zijn dubbel bezet en er zijn niet alteveel blessures. Als Den Haag zonder nacompetitie zich wil handhaven, heeft het nog 30 punten nodig. Dat houdt in dat vanaf ADO vanaf nu een van de twee wedstrijden moet gaan winnen. En dat lijkt een haast onmogelijke opgave voor het team van Frans Adelaar.

Wellicht is het tijd voor druk. Moet de goede sfeer wijken voor een sfeer waarin iedereen beseft dat ADO met één been in de Eerste Divisie staat. En moet het bestuur eens een goed gesprek aangaan over wat nu eigenlijk het plan is van Frans Adelaar, want op deze manier komen we er niet!

SPARTA R'DAM    - ADO DEN HAAG     2- 1