Datum plaatsing: 22-10-2006 14:55:00

ADO Den Haag mist een afmaker: FC Utrecht - ADO 2-0

Niet geheel verassend is ADO Den Haag bij FC Utrecht met 2-0 ten onder gegaan. De hagenezen waren gelijkwaardig -en soms zelfs beter als FC Utrecht, maar het manko blijft ouderwets: Den Haag mist een afmaker.

Het duel in Utrecht speelde zich onder hoogspanning af. De KNVB had duidelijk laten weten dat spreekkoren niet geduld zouden worden. Met het alternatief  rellen op de tribune had de KNVB blijkbaar geen rekening gehouden. En zo kan het dus dat Den Haag en Utrecht supporters elkaar te lijf gingen en de wedstrijd gewoon doorging. Knap beleid van de KNVB. Ook bij Feyenoord - Ajax gebeurde van alles en moesten mensen rennen voor hun leven, maar blijkbaar is dat minder erg dan een spreekkoor.

Dan maar over het voetbal, daar waren ook velen voor gekomen namelijk. Adelaar koos ervoor om Knopper op de bank te zetten en de jonge Swiebel te laten debuteren. Bakkati speelde voor Vreven en verder waren er geen verassingen.  ADO speelde prima mee, het veldspel zag er goed uit en het creeerde voldoende kansen. Maar iemand moet ze wel maken natuurlijk. Op het moment dat het misging om het veld, had Elia DE kans om ADO op een voorsprong te zetten.  Dat lukte dus niet en vervolgens mocht FC Utrecht zich gaan opmaken voor de zege.

Voor de zoveelste keer scoorde een tegenstander uit een vrije trap. Eerder was FC Utrecht in de derde minuut al erg gevaarlijk uit een vrije trap, maar in de 24e minuut was het wel raak: 1-0 uit een vrije trap van Kruys. In de 37e minuut maakte Cedric van der Gun de pijn alleen maar groter. Hij scoorde de 2-0. Adelaar dacht hands gezien te hebben en wond zich daar zo over op, dat hij van het veld gestuurd werd. Later bleek dat de scheidsrechter het goed gezien had en er niets op de 2-0 aan te merken was.

In de tweede helft bleef ADO gewoon aardig spelen, zonder al teveel kansen te creeeren. Knopper kwam erin voor Rankovic en Kolk voor Bunjevcevic. Het hielp allemaal weinig. De kleine kansen die er kwamen werden niet benut en FC Utrecht had al met al een makkelijke middag.  Adelaar liet op de radio weten dat intern alles rustig is en Den Haag zich 'gewoon'  zonder nacompetitie gaat veilig spelen. De vraag is wanneer ADO dan wel die punten gaat halen en tegen welke ploegen dat dan moet gebeuren. Tegen grote ploegen spelen we goed, maar we halen geen punten. Tegen kleinere ploegen kunnen we het spel niet maken en laten ons dan door standaardsituaties verrassen.
Woensdag is de eerste gelegenheid van Adelaar om zijn gelijk te bewijzen. Wellicht dat we in de Arena wel voor een stuntje kunnen zorgen!