Datum plaatsing: 23-09-2006 23:50:00

Dubbel verlies: ADO Den Haag - PSV 0-2

ADO Den Haag heeft ook haar 5e wedstrijd van het seizoen geen punten weten te halen. In een harde en bij tijd en wijle grimmige wedstrijd, ging de wedstrijd lang gelijk op.

Om de wedstrijd te winnen had PSV uiteindelijk scheidsrechter Luinge en een flinke dosis onsportiviteit nodig: nadat doelman Postma buiten de 16 meter zijn kuit en scheenbeen brak, liet Luinge net zolang doorspelen totdat PSV de bal in het doel kreeg.  Natuurlijk was PSV niet verplicht om te stoppen met spelen zolang Luinge niet floot. Het eerste (geblokte) schot van Kone was dus ook niet meer dan logisch. Maar dat er daarna nog twintig seconden doorgespeeld werd terwijl Postma kermend op de grond lag en spelers van ADO met zijn verzorging bezig waren is toch heel bizar en naar ons weten niet eerder vertoond op de velden.

In de videobeelden is ook duidelijk te zien dat Luinge direct naast de postma staat terwijl dit allemaal gebeurde. Het is onbegrijpelijk dat hij door liet spelen.  Daarna was ADO Den Haag geklopt en won PSV de wedstrijd uiteindelijk met 0-2 door een doelpunt van Edison Mendes.

Verder valt er weinig meer te zeggen over de wedstrijd. Den Haag speelde in de eerste helft goed, agressief en geconcentreerd en PSV had weinig in te brengen. Als ADO zo blijft spelen, gaan de punten heus komen, maar het wachten duurt al lang.

De verzamelde media die zich verkneukeld had op spreekkoren richting Patrick Kluivert kwamen ook bedrogen uit. De wedstrijd duurde voor hem dan ook maar 18 minuten voordat het voor hem tijd was om weer de lappenmand op te zoeken.