volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 26 21 4 1 67
2 AJA 26 20 2 4 62
3 FEY 26 14 5 7 47
4 AZA 26 14 5 7 47
5 UTR 26 11 7 8 40
6 VIT 26 11 7 8 40
7 HER 26 12 3 11 39
8 GRO 26 10 5 11 35
9 WII 26 10 4 12 34
10 HEE 26 8 9 9 33
11 VVV 26 9 5 12 32
12 ZWO 26 8 5 13 29
13 FOR 26 8 5 13 29
14 ADO 26 7 7 12 28
15 EXC 26 7 5 14 26
16 GRA 26 7 4 15 25
17 EMM 26 6 7 13 25
18 NAC 26 4 5 17 17
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
sportsignaal.nl

Datum plaatsing: 13-08-2006 11:00:00

Den Ouden:'Ik blijf gewoon mijn best doen'


Aanvaller niet gelukkig met ontstane situatie


Geert den Ouden kwam destijds met veel verwachtingen terug uit Zweden bij ADO Den Haag. Op dit moment lijkt de spits toch enigszins op een zijspoor te zijn beland.
Sportsignaal Voetbal Magazine kijkt met de aanvaller even terug op het sportieve vlak en de 'omkoopaffaire' waarin ook zijn naam is genoemd, maar ook een blik vooruit.


door Rob Blankenstein

Geert den Ouden maakte een goede tijd door in Zweden. Inmiddels zit hij al weer een tijdje bij ADO Den Haag. Hij kwam met de nodige verwachtingen naar het Zuiderpark, zijn die - wat hem betreft - ook uitgekomen?

"Het eerste jaar wel", kijkt Den Ouden terug, "het afgelopen seizoen minder, maar dat geldt denk ik voor iedereen die vorig seizoen bij ADO heeft gespeeld. Wij hebben, denk ik, met z’n allen minder gepresteerd dan was verwacht. Ook ik en wij moeten proberen dat dit seizoen beter te doen. Hoe mijn rol daarin zal zijn, dat is nog even afwachten".


"Ik train gewoon, ik wil mij in ieder geval van mijn goede kant laten zien"

ADO Den Haag heeft enige maanden terug al de optie gelicht om geert den Ouden nog een seizoen in de Hofstad te houden. Den Ouden zelf heeft inmiddels te kennen gegeven wel naar een andere club te willen uitkijken. Is dat nog steeds zo?

"Wij moeten wel even de chronologie in de gaten houden", begint Den Ouden zijn verhaal. "Voordat ADO mijn contract verlengd heeft, wat eenzijdig kon overigens, heb ik aangegeven - om reden die ik heb en die ik alleen met de club heb besproken - te willen vertrekken. Vervolgens heeft de directeur (Robert Langenbach - red.) in zijn wijsheid toch besloten om het contract met mij te verlengen. Dat is zijn verantwoording. Oké dan ga ik akkoord, zo’n prof ben ik dan ook dat ik daar vol voor ga. Aan het einde van het seizoen - dat was twee maanden nadat het contract was verlengd - heeft ADO te kennen gegeven dat ik voor een vergoeding toch weg mocht. Dan kun je je toch afvragen waarom ADO het contract eerst verlengd heeft? Dat is dus puur om economische redenen geweest. Op dat moment dacht iedereen dus, dat ik gewoon bij ADO verder ging. Weinig clubs kwamen er en in Nederland zijn er al niet teveel clubs die geld willen besteden, zeker niet qua transfersom. Dus dan zit ik nu in een situatie van 'ga ik wel weg of ga ik niet weg'? Ik heb mij gewoon professioneel opgesteld, ik heb alle trainingen meegedaan, mij opgesteld op een manier zoals ieder lid van de selectie dat behoort te doen en ja nu ben ik dan lichtelijk op een zijspoor terecht gekomen, aangezien ik op dit moment geen minuut in het eerste elftal mag maken, omdat mijn situatie onduidelijk is. Ik vind dat onprofessioneel en dat heb ik ook kenbaar gemaakt bij de directie. Wij gaan nu verder, ik train gewoon, ik wil mij in ieder geval van mijn goede kant laten zien".

Een situatie die niet wenselijk lijkt. Den Ouden weer: "Die situatie zal in ieder geval tot 31 augustus duren, want als ik dan niet weg ben of als er geen oplossing is, dan blijf ik dus gewoon voor ADO spelen en zal ik weer deel uit gaan maken van de selectie, ook voor de wedstrijden van ADO".


Rob Blankenstein (Sportsignaal Voetbal Magazine) in gesprek met Geert den Ouden

Geert den Ouden laat weten, dat er momenteel geen concrete contacten zijn met andere clubs, ook niet in Zweden. Dat zou dus kunnen betekenen, dat - als er voor 31 augustus niemand komt - het dan een 'moeilijk verhaal' wordt voor Geert den Ouden. Hij: "Ach, ik heb net gezegd dat ik er voor zal gaan. Alle andere problemen die er zijn ontstaan omdat 'ze' me weg willen hebben, hebben ze over zichzelf afgeroepen. Ik zit hier niet om ADO even een kat te geven, maar ik wil wel duidelijk even stellen hoe het gegaan is. Je kunt aan iedereen vragen, dat ik mij volledig heb ingezet en dat is het belangrijkste voor mijzelf. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid daarin en daarom heb ik ADO ook verweten dat het niet mijn schuld is, dat deze situatie is ontstaan. Ik kan niet in de toekomst kijken dus ik zal mij altijd voor de volle 100% blijven inzetten voor ADO, zolang ik hier onder contract sta".

zijspoor
Geert den Ouden maakt dan nauwelijks minuten in het eerste team. Je hebt wel dagelijks met elkaar te maken. Merkt hij daar dan iets van, dat hij -zoals hij zelf zegt - min of meer op een zijspoor te zijn gezet?

Den Ouden: "Kijk de trainer deelt mij uiteindelijk mee, dat ik 'even' geen deel uitmaak van de wedstrijden op dit moment van het eerste elftal. Dat is dus een heel theoretische mededeling en voor de rest zit daar eigenlijk geen emotie achter. Klaar! Voor de rest doe ik gewoon mijn werk en ik proef niet dat mensen mij niet meer mogen, dat absoluut niet".

In de voetballerij is zo'n situatie natuurlijk niet nieuw. Verhouding speler-club op een laag pitje. Dat kan net zo gemakkelijk weer ineens 160 graden draaien, daar zijn talrijke voorbeelden van te geven. "Dat is ook zo", beaamt Geert den Ouden, "zo zit de voetballerij in elkaar en daarom ben ik ook niet teleurgesteld of kwaad. Ik zou het zonde van mijn tijd vinden om er boos over te worden. Ik heb een contract, ik ben in dienst, ik krijg salaris en ik wil er wat voor doen, maar dan moet ik wel de kansen ervoor krijgen. Wij wachten nu nog tot 31 augustus en dan zien wij wel verder, maar zoals het er nu uitziet zal ik, na 31 augustus als ik hier blijf, weer voluit deel uitmaken van de selectie. Dan kan ik ook laten zien, dat ik behoor te spelen en doelpunten voor ADO kan maken in een goed georganiseerd en gestructureerd elftal".


Geert den Ouden traint samen met Stijn Vreven apart tijdens het trainingskamp in Harderwijk

Geert den Ouden was naast profvoetballer ook een verdienstelijke amateurscheidsrechter, met mogelijkheden! Zou hij, als hij deze gang van zaken, allemaal van te voren had geweten een andere beslissing hebben genomen ten aanzien van zijn scheidsrechtersloopbaan, die hij een paar maanden geleden heeft opgegeven?

"Nee totaal niet", klinkt het resoluut, "want ik wil gewoon nog drie tot vier jaar voetballen en of dat nou voor ADO is of voor een andere club, ik wil gewoon voetballen tot mijn 34e of 35e jaar als ik die fitheid mag blijven houden. Over zo'n drie vier jaar ben ik gewoon te oud voor de bond en daarom ben ik gestopt, ik heb daar absoluut geen spijt van".

last
Toch even terug naar de “omkoopaffaire”. De naam van Geert den Ouden is daarin ook nadrukkelijk gevallen. Is er met de uitspraak van het OM nu een last van zijn schouders afgevallen?

Den Ouden: "Nee, eigenlijk niet. Het is een bevestiging van iets, dat altijd in mijn hoofd zat. Voor mij is het niet zo belangrijk die uitkomst, het is een extra iets dat je rechtsgeldig kunt gebruiken. Maar vooral voor Daniël (Rijaard - red.) en Damien (Hertog - red.) is het wel een last die van hun schouders valt".


Geert den Ouden, "gewoon" op de elftalfoto, staande bovenste rij, tweede van links, naast materiaalman Andre van Es
Toch is de naam Den Ouden op de één of andere manier enigszins beschadigd of ten onrechte genoemd. Den Ouden laat het daar dan ook niet bij zitten. "Ik heb al stappen lopen tegen de ex-vriendin van Daniël, die mij onlangs in een lichtere vorm toch genoemd heeft en dat vind ik een vorm van laster en daar loopt een zaak tegen. Blijkbaar heeft zij gedacht hier moet ik iets over vertellen, al dan niet gepusht door de VI of andere media, maar het zal haar duur komen te staan denk ik".