Datum plaatsing: 29-07-2006 18:20:00

ADO Den Haag te sterk voor Hapoel Kfar Saba 3-1 (oefen)

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag  op het terein van Laakkwartier  met 3-1 gewonnen van  Hapoel Kfar Saba uit Israël.

Vanwege veiligheidsredenen en de huidige situatie in het Midden Oosten werden alle bezoekers bij de toegangspoorten gecontroleerd op gevaarlijke voorwerpen.  Er deden zich uiteraard geen incidenten voor, want iedereen kwam voor het voetbal. En men kreeg ook voetbal te zien. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Deze wedstrijd was  de eerste wedstrijd waarin Jesper Hakansson meespeelde. De eerste helft was Hapoel Kfar-Saba iets beter maar na een goede inviduele actie van Santi Kolk (wederom hij) kwamen de Hagenezen op voorsprong. De rest van de eerste helft werd er goed maar ook fel gevoetbald, zo fel dat scheidsrechter van Waerdt een aantal gele kaarten moest uitdelen. Ook een klein handgemeen tussen Mols en een Israëlische speler moest door de scheids gesust worden.

In de tweede werd er driftig gewisseld. Zo maakte de vorig jaar nog aan Excelsior verhuurde en veel besproken Daniël Rijaard weer zijn rentree in Haagse dienst. Een rentree die hij aan het einde van de wedstrijd bekroonde met een fraai doelpunt. Ook kwamen o.a.  Elia, Verhoek en Geert den Ouden in de tweede helft het veld in. Opvallend daaraan was dat de twee jongelingen het moeilijk hadden in de wedstrijd en routenier Den Ouden het juist met gemak afging. Den Ouden stond dan ook aan de basis van het tweede en derde doelpunt van Den Haag.

Het trainingskamp op de Veluwe begint zo te zien resultaat op te leveren. De volgende wedstrijd is donderdag 19.30 uur tegen het Griekse Iraklis Saloniki  deze wedstrijd zal in het Zuiderparkstadion worden gespeeld

Santi Kolk uit zijn vreugde na de door hem gemaakte 1-0

Nieuweling Jesper Hakansson kon voor het eerst meespelen

Daniël Rijaard viel de tweede helft goed in en bekroonde zijn rentree met een doelpunt

Keerpunt in de wedstrijd was de tweede gele en dus rode kaart voor de Ghanees Emmanuel Pappoe