Datum plaatsing: 04-04-2006 12:00:00

ADO laat zich van slechtste kant zien

Vol verwachting vertrok het Oliveo G-team zaterdagmiddag met de bus van sponsor en chauffeur Gerrit van Schie richting het Zuiderpark waar het in het stadion de voorwedstrijd voor het eredivisieduel ADO Den Haag - Willem II zou gaan spelen tegen het G-team van Rijnvogels uit Katwijk. Eenmaal aangekomen op het Zuiderpark had ADO Den Haag echter een nare verrassing in petto.

de bus van Gerrit van Schie bracht het G-team naar het Zuiderpark

Nadat beide teams naar het naastgelegen sportpark van de amateurtak van ADO Den Haag was geleid om zich daar te gaan omkleden, kwam er een meneer van ADO met een vervelende mededeling. In heel veel woorden maakte hij de spelers en begeleiding duidelijk dat de wedstrijd tussen Rijnvogels en Oliveo niet in het stadion gespeeld zou worden maar op het trainingsveld van ADO pal naast het stadion.

de ADO-stropdas met de nare mededeling

Volgens de meneer met de ADO-stropdas had ADO-trainer Frans Adelaar enkele dagen eerder laten weten dat hij niet toestond dat de voorwedstrijd in het stadion gespeeld zou worden. Adelaar had daarvoor het belachelijke argument dat de G-spelers het veld wel eens kapot zouden kunnen lopen en dat vervolgens op het kapotgelopen veld het uiterst technische combinatievoetbal van zijn eigen ploeg niet goed uit de verf zou komen. Er zou dan van alle kanten kritiek komen op de trainer en de club omdat zij voorafgaand aan de belangrijke thuiswedstrijd tegen Willem II het veld hadden laten beschadigen door een stel G-spelers uit Pijnacker en Katwijk.

de supporters verbijten de teleurstelling

Er werd even geslikt en binnensmonds stevig gevloekt door alle aanwezigen maar toen eenmaal duidelijk was dat het niet om een 1 april-grap ging werd er besloten om er maar het beste van te maken.

Nadat alle mannen en vrouw waren omgekleed, kregen ze een speciaal shirt van de organiserende NFSG, het Nederlands Fonds Sport Gehandicapten, en toen het veld eenmaal was uitgezet met behulp van pionen kon de wedstrijd tussen Rijnvogels en Oliveo aanvangen.

terwijl de collectanten van Oliveo wel het stadion in mogen...
terwijl de collectanten van Oliveo wel het stadion in mogen

...doen de spelers hun warming-up in de schaduw van het stadion

Ondanks dat het 's ochtends al een loodzware competitiewedstrijd had gespeeld (zwaarbevochten 3-3 gelijkspel tegen SEV) nam Oliveo al snel brutaal het initiatief. De ene na andere aanvalsgolf rolde op het doel van Rijnvogels af, maar wonder boven wonder wist de Katwijkse doelman zijn doel schoon te houden. De schoten van Cees, Gary, Dave, Richard en Ingrid werden allemaal tegengehouden door de uitstekende doelman van Rijnvogels.

Richard probeert het van afstand

Dave glijdt langs zijn tegenstander

Aanvoerder Martijn was wel heel dicht bij het openingsdoelpunt, maar zijn ongenadig harde knal spatte uiteen op de kruising. Uit de tegenaanval die hier op volgde, lieten de Katwijkers zien dat zij wel wisten hoe je met kansen om moest gaan, en enigzins geflatteerd kwamen ze op voorsprong. 1-0.

Wim neemt de aftrap

In de rust gaven de coaches Bierman hun spelers een aantal goede aanwijzingen en werd er besloten om Rijnvogels nog effe een poepie te laten ruiken.

hoofdcoch Bierman geeft goede aanwijzingen

drie collectanten van Oliveo dwingen een ADO-supporter te doneren

Al snel in de tweede helft kwam Rijnvogels echter op 2-0. De spelers van Oliveo zaten echter niet bij de pakken neer en stroopten de mouwen op. Dit leverde al snel succes op. Ditmaal was Martijn wel trefzeker. Bij de tweede paal tikte hij een goede voorzet van Richard binnen. 2-1.

Martijn viert zijn treffer

Toen de supporters van Oliveo zich opmaakten voor de gelijkmaker sloeg Rijnvogels echter opnieuw toe. Keeper Wesley zweefde nog fraai naar de hoek maar de bal was te goed ingeschoten en de Katwijkers kwamen op een 3-1 voorsprong.

Oliveo gaf echter niet op. Cees speelde zich goed vrij op het middenveld en schoot van afstand kiezelhard de 3-2 tegen de touwen.

Cees schiet van afstand de 3-2 binnen

Van alles deed Oliveo er vervolgens aan om de verdiende gelijkmaker te maken. Zelfs keeper Wesley werd in de aanval geposteerd en ook libero Albert kwam steeds vaker mee op.

ook Albert komt mee op

Het mocht niet baten. De keeper van Rijnvogels wist zijn doel tot het eindsignaal schoon te houden en zo ging de overwinning naar zijn team.

Na de wedstrijd volgden uiteraard de penalties. Luid aangemoedigd door de harde kern van ADO-fans die ook eerder naar het stadion waren gekomen om de voorwedstrijd te zien, lieten de Oliveo-spelers zien over een uitstekende traptechniek te beschikken. De mooiste strafschop was die van Guustaaf. Zijn lange aanloop werd eerst nog met gelach ontvangen door de fans van middennoord maar toen zij zagen hoe Guus de bal keihard in de kruising streepte, werd er meteen geroepen dat ze hem wilden ruilen voor ADO-spits Geert den Ouden!

Guustaaf schiet zijn penalty keihard in de kruising

Wesley ranselt een strafschop uit zijn doel

Oliveo won de strafschoppenserie en verdiende daarmee een grote beker.

aanvoerder Martijn toont de gewonnen beker

Oliveo bedankt de supporters van midden-noord

Nadat iedereen weer omgekleed was, werd er in de kantine van de ADO-amateurs een door ADO aangeboden maaltijd genuttigd. De patat, frikandellen, kroketten en kaassouflés gingen er wel in bij de spelers en begeleiders. Toen iedereen ook nog een ijsje ophad was het tijd om naar het stadion te gaan want de wedstrijd stond op het punt te gaan beginnen. Gelukkig was de scheidsrechter Braamhaar zo vriendelijk om de aftrap even uit te stellen zodat ook het bezoek uit Pijnacker genoeg tijd had om een plekje te zoeken op de westtribune.

de supporters van ADO verwelkomden Oliveo met een groot spandoek

Groot was de verbazing toen het veld er werkelijk schitterend bij bleek te liggen. Er zou wel een traktor aan te pas moeten komen om dit veld te beschadigen. Een stel G-spelers die een vriendschappelijk wedstrijdje speelden, had dit veld echt wel overleefd. In de rust was het blijkbaar ook wel mogelijk om op één van de helften het traditionele shootoutspel te spelen. Even werd er nog overwogen om hatelijk spreekkoren jegens trainer Frans Adelaar te beginnen maar daar werd al weer snel vanaf gezien. In plaats daarvan werd ADO Den Haag hartstochtelijk aangemoedigd door de Oliveanen.

de Oliveanen moedigen ADO aan vanaf de westtribune

Veel hielp dit in de eerste helft niet, maar toen ADO in de tweede helft in de richting van de Pijnackerse aanhang ging spelen, werd de wedstrijd een stuk leuker. Eerst mocht Willem II nog op voorsprong komen maar ver in blessuretijd liet invaller Roy Stroeve de supporters juichen door de belangrijke gelijkmaker binnen te schieten.

Kortom, een leuk uitje voor de G-afdeling van Oliveo met een nare bijsmaak omdat ADO Den Haag zich van haar minst sympathieke kant liet zien.