19 DBO 38 8 9 21 33
20 JUT 38 5 11 22 26

Datum plaatsing: 10-05-2024 22:00:00

Verslag en foto's:ADO verliest in laatste competitieduel van Jong PSV

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in een zeer matige wedstrijd van Haagse zijde met 2-3 verloren.

De spelers speelden vanavond in het nieuwe wedstrijdshirt waarin volgend seizoen zal worden gespeeld. Wat bovendien ook nieuw is dat ook de ADO Den Haag Vrouwen volgend seizoen dit wedstrijdshirt zullen dragen.
Verder werd er stilgestaan bij  degenen die ons dit seizoen ontvallen zijn. Op de schermen werden hun foto's getoond en daarbij werd er als eerbetoon geapplaudiseerd.

In de uitwedstrijd eerder dit seizoen won ADO met 1-2. De Haagse doelpunten kwamen in die wedstrijd op naam van Sellouki en Komljenovic.

Dan de wedstrijd: Keeper Marsman die met een blessure was uitgevallen in de uitwedstrijd tegen NAC stond gewoon weer opgesteld, net als de vorige week niet wedstrijdfitte Kursad Surmeli. Ook Asante was weer van de partij na een wedstrijd schorsing te hebben uitgezeten vanwege zijn vijfde gele kaart. Niet inzetbaar was de geblesseerde Silvinho Esajas.

Omdat De Graafschap hetzelfde aantal punten heeft als ADO was de uitslag van de wedstrijd van vanavond bepalend of ADO dinsdag de play-offswedstrijd tegen De Graafschap uit of thuis zou moeten spelen. Daarbij was men ook nog afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd die De Graafschap vanavond uit tegen FC Emmen speelde.

In de eerste minuut was er al een kansje voor ADO om op voorsprong te komen, maar het schot van Ideho, op aangeven van Veerman, kwam naast het doel van keeper Schiks terecht. Ook was er nog een goede mogelijkheid voor Schalk om de score te openen, maar keeper Schiks wist een treffer te voorkomen. De eerste fase van de wedstrijd was dus voor ADO. Vanaf de 10e minuut werd het snellere PSV sterker. In de 13 minuut werd Marsman bijna door een afstandsschot van Jimenez verschalkt. Even later bracht Marsman redding op een doelpoging van Uneken. ADO herpakte zich in de 26e minuut met een dot van een kans van Schalk, maar Schiks bracht redding.
In de 35e minuut kwam ADO op voorsprong door een doelpunt van wie anders.. Henk Veerman, die op aangeven van Ideho de 1-0 op het scorebord zette.
Maar zoals gebruikelijk kon ADO niet lang van de voorsprong genieten, want 5 minuten later maakte Mohamed Nassoh de gelijkmaker: 1-1. De Haagse formatie had tot de rust nog een paar kleine kansjes om weer op voorsprong te komen, maar die bleven zonder resultaat.

In de rust bleven Surmeli en Schalk achter in de kleedkamer. Hun vervangers waren Van Hintum en Van der Sande. De beginfase was dit keer  voor de Eindhovenaren. Marsman moest in de eerste minuten van de tweede helft redding brengen op een vrije trap die na een overtreding van Absalem gegeven werd, die hem bovendien een gele kaart opleverde. Veerman was in de 57e minuut dicht bij zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, maar de bal raakte alleen buitenkant paal. Trainer Kalezic wisselde in dezelfde minuut Siereveld voor Koudossou. Maar ook aan de andere  kant van het veld was het bijna raak. In de 61e minuut ging een schot van PSV net niet over de doellijn nadat Marsman redding bracht, in de rebound was het bijna weer raak. Ideho werd in de 67e minuut door Waem vervangen. De wedstrijd was voor de Haagse supporters al een tijdje niet aantrekkelijk tot de 70e minuut. Schijnbaar uit het niets kwam ADO toch weer op voorsprong door een doelpunt van Absalem: 2-1.
En weer kon ADO niet lang van de voorsprong genieten, want in de 77e minuut zette Mohamed Nassou met zijn tweede doelpunt van vanavond wederom de stand gelijk: 2-2. Net voor het doelpunt had Kalezic overigens zijn vijfde wisselspeler ingebracht: Vigen werd vervangen door De Bruin.
Absalem had tien minuten voor het einde van de officiele speeltijd een tweede doelpunt van hem op zijn schoen, maar hij gleed onderuit en zag daarbij de bal over het doel van Schiks gaan.

In de extra tijd werd het 2-3 voor Jong PSV door een doelpunt van Joel van den Berg. ADO doelman Marsman had bij een voorzet de bal niet klemvast en de debutant aan Eindhovense kant kon de bal eenvoudig  inschieten.

Ook De Graafschap verloor vanavond, wat inhoudt dat ADO dinsdagavond om 21:00u de eerste play-offswedstrijd uit tegen De Graafschap speelt.

Na de wedstrijd werden volgens de traditie in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen de winnaars van de Karel Jansen trofee bekend gemaakt. De prijzen werden uitgereikt door clubicoon Lex Schoenmaker.

Bij de heren vielen Joel Ideho (talent van het jaar) en Henk Veerman in de prijzen (topscorer en speler van het jaar)

Bij de ADO Den Haag Vrouwen waren de winnaressen Louise van Oosten (talent van het jaar), Lobke Loonen, topscorer van het jaar) en Bo Vonk (speelster van het jaar).